Evenimente culturale Evenimente culturale

Înapoi

FESTIVAL - CONCURS NAȚIONAL „LAURA STOICA” Târgovişte, EDIȚIA I 7- 8 OCTOMBRIE 2017

Lansată în anul 1990, la Festivalul de Muzică Uşoară de la Mamaia, Laura Stoica a reuşit în scurt timp să cucerească inimile românilor. După doar un an de la debut, a fost aleasă cea mai bună voce pop, iar până la finalul următorului an, triumfa pe scena Cerbului de Aur, cu primul să album.

Valoarea sa artistică a fost recunoscută rând pe rând în Austria, Malta, Turcia şi Bulgaria, atrăgând după sine nu mai puțin de 5 turnee internaționale, între 1991 şi 2003, în Bulgaria, Israel, Malta si Statele Unite.

În 1993, a înființat Laura Stoica Band, care a concertat live pe numeroase scene din țară şi din străinătate.

Personalitate artistică multivalentă, Laura Stoica a simțit nevoia de a se împlini şi prin teatru. Astfel că, în anul 1999 a debutat pe scena Teatrului Nottara, cu „Azilul de noapte", de Maxim Gorki, în regia lui Constantin Codrescu, iar un an mai târziu a fost licențiată în artă – actorie a Universității Ecologice.

Având parte de o primire călduroasă atât din partea publicului, cât şi din partea criticii de specialitate, Laura s-a bucurat de succese remarcabile de-a lungul întregii sale cariere, indiferent de mediul în care s-a manifestat.

Dacă în timpul vieții nu a apucat să facă decât câțiva paşi în promovarea talentelor autentice, acum ne propunem să realizăm visul ei de a-i ajuta pe tineri să intre în fascinanta lume a muzicii.

Pentru că talentul, munca şi tenacitatea trebuie ajutate de şansă dar mai ales pentru că aspirațiile pot şi trebuie să devină realitate, Festivalul - Concurs Național „Laura Stoica" Târgovişte, ediția I, îşi propune să descopere tinere voci şi să le ofere şansa de a păşi cu dreptul în muzica românească.

 

Organizatori: Consiliul Judeţean Dâmboviţa, Centrul Judeţean de Cultură Dâmboviţa

Partener: Fundaţia Laura Stoica


Târgul de Mărţişor (februarie-martie)
Tudoriţa sau Paştele cailor (martie)
Sărbătorile Pascale (aprilie-mai)
Concursul şcolar Art4U (mai)
Festivalul Internaţional de Interpretare Instrumentală „W.A. Mozart" (mai)
Festivalul Păpuşilor Vii (mai-iunie)
Atacul de Noapte (iunie)
Festivalul Cultura Urbană (iunie)
Festivalul BABEL
Bienala „Gheorghe Petraşcu"
Festivalul internaţional de Folclor (septembrie)
Târgul Meşterilor Populari (septembrie)
Zilele Cetăţii Târgovişte (septembrie)
Crizantema de Aur (octombrie)
Festivalul-concurs naţional de literatură „Moştenirea Văcăreştilor" (octombrie-noiembrie)