Evenimente culturale Evenimente culturale

Înapoi

Festivalul Medieval DRACULA, 16 - 18 iunie 2017

Cea de-a IV-a ediție a Festivalului Medieval Dracula, se va desfășura la Târgoviște, în Cetatea celor 33 de Voievozi, în perioada 16 – 18 iunie 2017. Data nu este întâmplător aleasă, evenimentul desfășurându-se în fiecare an în preajma zilelor de 16 – 17 iunie, când la Târgoviște a avut loc celebrul ATAC DE NOAPTE, condus de marele voievod Vlad Țepeș – Drăculea împotriva lui Mahomed al II-lea, Cuceritorul.

Ca în fiecare an, evenimentul oferă mai multe atracții tematice, pentru iubitorii acestui gen de festival, însă la Târgoviște, de fiecare dată vor găsi momente istorice reevocate într-un mod vibrant. Anvergura unui spectacol de reevocare istorică, nu este neglijată la Festivalul Medieval de la Târgoviște. Și anul acesta, vom pune în scenă un spectacol grandios – DRACULA – COROANA, cu reevocarea mai multor momente din viața voievodului. Scenariul de anul acesta, al patrulea dintre cele prezentate până acum la Târgoviște, îi aduce în prim plan și pe mai tinerii contemporani ai voievodului valah, și anume Ștefan cel Mare și Matei Corvin, aceștia interacționând cu Vlad Dracula în scene bine documentate.

Spectacolul cuprinde lupte cu cai, efecte speciale, cascadorii și multe dialoguri interactive. Pe lângă reprezentația principală, ce va avea loc în data de 17 iunie, începând cu ora 21:30, am pregătit și alte momente, menite să vă țină atenția captată pe parcursul întregii perioade a Festivalului.

Astfel, în seara de 16 iunie, după deschiderea oficială a festivalului, vom pune în scenă un spectacol inedit de muzică și foc întitulat sugestiv – Dansul Zmeilor, iar ziua de 18 se va închide cu un grandios concert de muzică folk, ce va aduce pe scena de la poalele Turnului Chindia artiști consacrați ai acestui gen. De-a lungul celor trei zile, veți putea participa la ateliere de călărie, mânuirea sabiei, tras cu arcul, dans medieval, asculta povești istorice la foc de tabără și muzică medievală, admira îndemânarea meșterilor, fierar, olar, pielar, ori urmări spectacole de teatru stradal, costumații medievale, jocuri medievale, etc.

Toate se vor întâmpla în minunatul cadru al Cetății Târgoviște, unde nu mai puțin de 33 de voievozi și-au lăsat amprenta.


Târgul de Mărţişor (februarie-martie)
Tudoriţa sau Paştele cailor (martie)
Sărbătorile Pascale (aprilie-mai)
Concursul şcolar Art4U (mai)
Festivalul Internaţional de Interpretare Instrumentală „W.A. Mozart" (mai)
Festivalul Păpuşilor Vii (mai-iunie)
Atacul de Noapte (iunie)
Festivalul Cultura Urbană (iunie)
Festivalul BABEL
Bienala „Gheorghe Petraşcu"
Festivalul internaţional de Folclor (septembrie)
Târgul Meşterilor Populari (septembrie)
Zilele Cetăţii Târgovişte (septembrie)
Crizantema de Aur (octombrie)
Festivalul-concurs naţional de literatură „Moştenirea Văcăreştilor" (octombrie-noiembrie)