↩  TÂRGOVIȘTEA TURISTICĂ - pagina principala
Ziua Culturii Naționale, sărbătorită, la Târgoviște, prin mai multe evenimente culturale
ziua culturii  nationale ziua culturii  nationale ziua culturii  nationale

În fiecare an, pe data de 15 ianuarie, românii sărbătoresc Ziua Culturii Naționale. Această dată nu a fost aleasă întâmplător, întrucât reprezintă data nașterii poetului național Mihai Eminescu.

La Târgoviște, importanța acestei zile va fi marcată prin intermediul mai multor evenimente culturale. Astfel, Teatrul Tony Bulandra va găzdui în Sala Mare, cu începere de la ora 19.00, un spectacol de excepție, intitulat “Regina Maria - gânduri către țară”, dedicat totodată și Centenarului încoronării.

De asemenea, luni, 15 ianuarie 2024, începând cu ora 12.00, la Biblioteca Judeţeană „I. H. Rădulescu” Dâmbovița, se va desfășura un amplu program, care va include conferința “Mihai Eminescu: Lecțiile anticilor și mlădierea limbii române poetice”, susținută de prof. univ. dr. emerit Petre Gheorghe Bârlea, și lansarea volumului “Dâmbovița turistică și culturală: Clădiri, case impunătoare, oameni, întâmplări”, autor Cornel Mărculescu.

Un alt eveniment cultural-artistic dedicat acestei zile se va desfășura la Muzeul de Artă din Târgoviște, cu începere de la ora 17:00, și va include o expoziție de pictură și un spectacol susținut de elevi ai Școlii Populare de Arte “Octav Enigărescu”.

© 2015 Primaria Targoviste - Toate drepturile rezervate