↩  TÂRGOVIȘTEA TURISTICĂ - pagina principala
Ateliere educaționale, la Complexul Național Muzeal „Curtea Domnească”
ateliere ateliere

Complexul Național Muzeal „Curtea Domnească” Târgoviște organizează, în perioada următoare, ateliere educaționale interactive, care se vor desfășura în spațiile sale muzeale. Astfel, pentru luna mai, sunt propuse următoarele activități:

1. Ca să ai viață frumoasă\poți să faci din lut o casă - un atelier care va încerca să-i familiarizeze pe copii cu lumea satului, inclusiv prin modelarea și pictarea căsuțelor din lut;.

2. Povestea scrierii: Taina scrisului de știi\tu cu pana poți să scrii - o activitate care le va oferi elevilor posibilitatea de a afla istoria scrisului din cele mai vechi timpuri, de a crea litere pline de fantezie și de a ornamenta pagini de manuscris folosind tehnici, instrumente și suporturi de altădată;

3. Despre Țepeș povestim\Și-un turn măreț construim - un atelier care le va permite copiilor să afle istoria domnitorului Vlad Țepeș și să modeleze din lut Turnul Chindiei;

4. Ghid pentru o zi - o activitate care le va oferi elevilor posibilitatea de a prezenta saloanele Casei Romanței, fiind însoțiți de câte un reprezentant al muzeului.

Primele trei activități se vor desfășura la Ansamblul Monumental „Curtea Domnească”, iar ce de-a treia la Muzeul „Casa Romanței”. Pentru înscrieri, cadrele didactice vor putea face programări la numărul de telefon 0736.394.086, de luni până vineri, între orele 8:00 – 16:00, cu cel puțin 10 zile înainte de organizarea atelierului, în limita locurilor disponibile. Taxa de participare este de 10 lei/elev pentru fiecare atelier. Participanții la ateliere vor beneficia de vizită gratuită doar în muzeul unde se desfășoară proiectul educațional programat.

© 2015 Primaria Targoviste - Toate drepturile rezervate