Municipiul Targoviste beneficiaza de 3 parcuri si o gradina zoologica.
Parcul Chindia a fost amenajat în anul 1970, pe lunca râului Ialomiţa, pe locul fostei Grădini Domneşti. Parcul "Chindia" se află situat în vecinătatea râului Ialomiţa şi cuprinde în cea mai mare parte spaţii verzi, un lac artificial pentru agrement, un complex de terenuri de tenis pe zgură şi o grădină zoo în suprafaţă de 3,9 ha cu un număr variat de specii de animale şi păsări.
Gradina Zoologică amplasată în parcul Chindia este amplasată pe locul unde în 1583, domnitorul Petru Cercel a amenajat primul colţ zoologic din ţară. Pe o suprafaţă de 3 ha sunt găzduite peste 100 de specii de animale de pe toate continentele.
În centrul oraşului este amenajat parcul "Mitropoliei" cu spaţii verzi şi locuri de recreere, cu o suprafaţă mai mică. Este împrejmuit de cele două importante artere ale oraşului - Bvd. Libertăţii şi Bvd. Mircea cel Bătrân (fosta Prieteniei). Unul dintre cele mai romantice locuri de întâlnire, parcul găzduieşte bustul lui Tudor Vladimirescu, conducătorul Revoluţiei de la 1821 şi asasinat de eterişti la 27 mai 1821, chiar pe amplasamentul actualului parc, în faţa Mitropoliei.
Cel mai interesant punct de atracţie îl reprezintă Mitropolia, una dintre cele mai mari şi mai frumoase biserici ale cetăţii de scaun. Mutată la Târgovişte de Radu cel Mare, la cererea patriarhului Nifon, biserica era zidită după modelul Sf. Sofii. Dărâmată la 1889 şi înlocuită cu cea actuală, noua Mitropolia a fost ridicată după planurile arhitectului francez Lecompte du Nouy.
De asemenea, găsim aici şi bustul maicii Smara, pe numele ei întreg Smaranda Gheorghiu (1857-1944), cea care a însemnat o prezenţă prelungită în perioada interbelică în domeniul literaturii pentru copii şi tineret, îndreptată îndeosebi spre latura educativă a acestei literaturi.
Parcul de la fosta UM Gară, din vecinătatea ”Dâmbovița Mall”, realizat de către administrația locală din fonduri europene nerambursabile, se întinde pe o suprafață de peste 14 ha și cuprinde numeroși arbori și arbuști, bibliotecă în aer liber, piste pentru biciclete, loc de joacă și de fitness.
Pe lângă aceste dotări, municipiul Târgovişte beneficiază de o bază hotelieră formată din cinci hoteluri (Hotel Valahia şi Hotel Dâmboviţa, Hotel Dracula, Hotel Nova , Hotel Tolea), cu o capacitate de cazare de aprox. 480 locuri, încadrate în categoria 3 stele (apartamente, camere duble, şi camere single), alături de 2 unităţi de cazare în regim de pensiune cu 18 locuri de cazare.
Complexul Turistic de Natație Târgoviște reprezintă un loc excelent de petrecere a timpului liber. În acest sens, complexul pune la dispoziția localnicilor și a turiștilor o gamă largă de servicii turistice de agrement și relaxare, precum: înot, minifotbal, tenis, baschet, târguri turistice, evenimente cu caracter turistic.
Baza sportivă a municipiului Târgovişte este alcătuită dintr-o sală polivalentă, cu o capacitate de 2.500 de locuri, destinată competiţiilor locale, naţionale şi internaţionale şi un stadion.
Obiective:
Promovarea sportului de performanţă
Sportul pentru toti
Intreţinerea şi dezvoltarea bazei materiale
Situaţia bazelor sportive existente în Municipiul Târgovişte este următoarea:
1.Stadion Municipal Eugen Popescu cu piste pentru atletism şi teren de fotbal
2.Sala Polivalentă, omologată pentru baschet, handbal, volei
3.Sala Clubului Sportiv Şcolar – omologată pt baschet, handbal, minifotbal, volei, sala de lupte şi judo , în curs de amenajare și a unui bazin de inot
4.Terenuri de tenis de câmp – Chindia
5.Săli de sport arondate pe lângă şcolile şi liceele din municipiu
Cluburi sportive de stat:
1.Clubul Sportiv Şcolar
2.Clubul Sportiv Târgovişte
3.Clubul Sportiv Oţelul, cu secţii de box şi judo.