Evenimente Evenimente

Ziua Națională a României

   PROGRAMUL DE DESFĂȘURARE A CEREMONIEI MILITARE CU OCAZIA “ZILEI NAȚIONALE A ROMÂNIEI”

Zilele Bibliotecii

   În perioada 24-26 noiembrie 2021, Biblioteca Judeţeană „I. H. Rădulescu” Dâmboviţa organizează Zilele Bibliotecii, manifestare la care vor participa specialişti de renume din domeniul bibliologic: prof. univ. dr. Mircea Regneală; Dragoș Neagu, preşedinte ANBPR; dr. Adriana Szekely, preşedinte ABR.

Vasile Blendea, pictor și sculptor de importanță deosebită pentru România

   Vasile Blendea, pictor și sculptor de o importanță aparte în peisajul românesc, s-a născut în județul Gorj, dar a avut o mare influență în fosta capitală a Țării Românești și tocmai de aceea i s-a dedicat un muzeu.

Biblioteca Județeană „Ion Heliade Rădulescu” Dâmbovița – centru ECDL Digital Citizen

   Biblioteca Județeană „Ion Heliade Rădulescu” Dâmbovița – centru ECDL Digital Citizen

16 noiembrie - Ziua Patrimoniului Mondial UNESCO din România

   Ziua de 16 noiembrie a fost declarată Ziua Patrimoniului Mondial UNESCO din România prin Legea 163 din 2013.

Casa cu zodii

   „Casa cu zodii” sau Casa Irimescu Cândești din Târgoviște, așa cum mai este ea cunoscută, a fost ridicată de arhitectul de origine italiană, Romano de Simon, în deceniul al treilea al secolului al XX-lea.

Seara de carte la Targoviste

   Joi, 11 noiembrie 2021, ora 18.00, are loc o nouă întâlnire „Seara de carte la Târgovişte”, la sediul Bibliotecii Judeţene „I. H. Rădulescu” Dâmboviţa.

Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil

   Anual, pe data de 8 noiembrie, sunt sărbătoriți Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil.

Udrişte Năsturel

   Udrişte Năsturel a fost un mare cărturar, poet și traducător din Țara Românească.

Casa Dimitropol – Slavu

   Acest frumos edificiu a aparținut lui Vasile M. Dimitropol, moștenire din partea soției sale, Cecilia Distroian, fostă Cair.

Festivalul - Concurs Național de Literatură „Moștenirea Văcăreștilor”

   În perioada 4 - 5 noiembrie 2021, la Târgoviște, se va desfășura a LIII-a ediție a Festivalului - Concurs Național de Literatură „Moștenirea Văcăreștilor”.

COMPLEXUL NAȚIONAL MUZEAL CURTEA DOMNEASCĂ - Programul de iarna

   Începând cu data de 31 octombrie 2021, COMPLEXUL NAȚIONAL MUZEAL CURTEA DOMNEASCĂ trece la programul de iarnă.

29 octombrie – Zi cu dublă semnificație istorică

   29 octombrie – Zi cu dublă semnificație istorică

Asistență în generarea certificatului COVID

   Biblioteca Județeană "Ion Heliade Rădulescu" Dâmbovița oferă asistență gratuită pentru generarea în format imprimat a certificatului COVID.

100 de ani de la nașterea Regelui Mihai I

   Acum 100 de ani, la Sinaia, se năștea Mihai, fiul principelui Carol și al prințesei Elena a Greciei, cel care, peste doar șase ani, avea să devină rege, după ce tatăl său era dezmoștenit și exclus de la succesiunea la tron.

Calea ferată Titu -Tâtgoviște

   Apariția primei căi ferate din lume, care lega Liverpol de Manchester, a avut ecouri și în Principatele Române, astfel că, între 1854 – 1855, s-a inițiat un proiect care își propunea să construiască linii ferate prin pasurile Carpaților care să lege Transilvania de Dunăre

Festivalul Național de Interpretare și Creație a Romanței „Crizantema de Aur” Ediția a 54-a

   În perioada 21 - 23 octombrie 2021, în Municipiul Târgovişte, va avea loc cea de-a 54-a ediţie a Festivalului Naţional de Interpretare şi Creaţie a Romanţei „Crizantema de Aur”.

14 octombrie – Sfânta Parascheva

   Născută pe țărmul Mării Marmara, în apropiere de Constantinopol, Sfânta Parascheva provenea dintr-o familie înstărită de creștini.

Expoziția „Jandarmeria Română 1850 – 2020”

   Astăzi, 12 octombrie 2021, ora 13:00, la sediul Muzeului de Istorie, va avea loc vernisajul expoziției itinerante „Jandarmeria Română 1850 – 2020”, organizată cu ocazia aniversării a 170 de ani de la înființarea Jandarmeriei Române.

GRĂDINA MUZEULUI SCRIITORILOR DÂMBOVIȚENI

   Adevărată oază de verdeață și liniște, grădina constituie opera marelui prozator târgoviștean, I. Al. Brătescu Voinești.

Morile din Târgoviște

   Pentru că Târgoviștea se află la mijlocul drumului între deal și câmpie, aici era un loc prielnic pentru prelucrarea grâului de la principalele mori din zona noastră.

Spectacol „In memoriam Laura Stoica”

   Vineri, 8 octombrie 2021, începând cu ora 18:00, la Clubul Studenților din Târgoviște va avea loc concertul „In memoriam Laura Stoica”.

Biblioteca Județeană "Ion Heliade Rădulescu" Dâmbovița – Eveniment – 4 octombrie 2021

   Luni, 4 octombrie 2021, orele 12.00, la sediul Bibliotecii Judeţene „I. H. Rădulescu” Dâmboviţa, se va desfăşura concursul de istorie a învăţământului dedicat elevilor de liceu, profil pedagogic: „Pedagogia – de la clasici la contemporani”.

Peştera Ialomiţei trece la programul de iarnă

   Începând de astăzi, Peştera Ialomiţei trece la programul de iarnă. Astfel, aceasta va fi deschisă de luni până duminică, între orele 9:00 și 16:00. Prețul unui bilet este de 10 lei pentru adulți și 5 lei pentru elevi, studenți și pensionari.

Biblioteca Județeană "Ion Heliade Rădulescu" Dâmbovița – Eveniment – 1 octombrie 2021

   Vineri, 1 octombrie 2021, orele 18.00-23.00, Biblioteca Judeţeană „I. H. Rădulescu” Dâmboviţa vă invită la „Nocturna bibliotecilor: Biblioteca - spaţiu coeziv al comunităţii”.

27 septembrie – Ziua Mondială a Turismului

   În anul 1979, a fost instituită Ziua Mondială a Turismului de către Adunarea Generală a Organizației Mondiale a Turismului.

26 septembrie – Proclamarea canonizării ca sfânt a lui Neagoe Basarab

   Domnia lui Neagoe (1512-1521) a însemnat o perioadă de pace, de așezare socială și religioasă, de creștere și înflorire economică.

Inaugurarea Muzeului de Istorie

   Astăzi, 24 septembrie 2021, se împlinesc 35 de ani de la înființarea Muzeului de Istorie din Târgoviște.

Începutul domniei lui Mircea cel Bătrân

   La data de 23 septembrie 1386, a început domnia lui Mircea cel Bătrân, într-un moment în care independența țării era grav amenințată de turci. Este voievodul care a avut o preocupare permanentă pentru organizarea apărării și consolidării țării, prin dezvoltarea sistemului militar, înființarea de dregătorii și construirea unor cetăți.

Festivalul – Concurs Naţional „Ion Dolănescu”, ediția a VII-a

   În perioada 23-24 septembrie, la Târgoviște, va avea loc ediția a VII-a a Festivalului – Concurs Naţional „Ion Dolănescu”.

Program septembrie – octombrie Teatrul Tony Bulandra

   Teatrul Tony Bulandra din Târgoviște deschide stagiunea 2021 - 2022 cu o serie de spectacole incitante pentru toate vârstele.

Biblioteca Județeană "Ion Heliade Rădulescu" Dâmbovița – Eveniment – 21 septembrie 2021

   Marţi, 21 septembrie 2021, ora 18.00, la sediul Bibliotecii Judeţene „I. H. Rădulescu” Dâmboviţa (Str. Stelea, Nr. 2) va fi organizată lansarea volumului: „AIR MAJESTY. Michael Jordan”, autor Emil Hossu-Longin.

Expoziția „Mărturii documentare ale activității arhitectului francez André Lecomte du Nouy în România”

   Expoziția „Mărturii documentare ale activității arhitectului francez André Lecomte du Nouy în România”

Expoziţia de pictură în acuarelă „SoloShow 65 Watercolour”

   Muzeul de Artă din Târgoviște găzduiește expoziția intitulată „SoloShow 65 Watercolour” a artistului Corneliu Drăgan-Târgoviște, în cadrul căreia pot fi admirate lucrări în care se oglindesc meleaguri autohtone și străine, realizate într-un stil unitar dezvoltat de pictor, în peste douăzeci de ani de căutări și încercări în tehnica acuarelei.

Prima Tipografie din Țara Românească

   Ieromonahul Macarie a fost un tipograf sârb, care a activat și în Țara Românească. Călugăr de origine sârbă, învață meșteșugul tipăriturii la Veneția (un important centru tipografic din acea perioada), dar tipărește cărți și la Cetinje (vechea capitală a Muntenegrului).

Inaugurarea Cinematografului Independența și redeschiderea Parcului Mitropoliei

   Orașul Târgoviște se poate mândri, începând cu data de 8 septembrie, cu un cinematograf modern, având o sală multifuncţională, cu o capacitate de aproximativ 500 de locuri şi multiple posibilităţi de întrebuinţare.

Salonul Editorial „Ion Heliade Rădulescu” – a XX-a ediție

   În perioada 4 - 8 septembrie 2021, în cadrul Zilelor Cetății Târgovişte, Biblioteca Judeţeană „Ion Heliade Rădulescu” Dâmboviţa organizează a XX-a ediţie a Salonului Editorial „Ion Heliade Rădulescu”, prin intermediul căruia publicul dâmboviţean poate intra în contact cu oferta de carte a celor mai importante edituri din ţară.

Concerte de Zilele Cetății Târgoviște

   În perioada 4 - 8 septembrie 2021, cu ocazia Zilelor Cetății Târgoviște, în Parcul Chindia vor avea loc mai multe manifestări artistice și culturale, precum Târgul Meșterilor Populari, spectacolul folcloric susținut de Orchestra Populară Chindia, denumit ,,Dâmbovița în sărbătoare’’, și concertul susținut de Orchestra Simfonică Muntenia, intitulat „Opera în concert la Târgoviște”.

PROGRAM ZILELE CETĂȚII

   04 – 08 septembrie 2021

Liceul „Voievodul Mircea” Târgoviște

   Construită în anul 1923, clădirea liceului a găzduit inițial Şcoala Normală de Băieţi „I. H. Rădulescu”, iar din anul 1925 a fost mutată aici și Şcoala de Arte şi Meserii (Liceul Industrial de băieţi).

Calea Domnească din Târgoviște

   Calea Domnească este una dintre cele mai lungi și probabil cea mai veche arteră stradală din Târgoviște. Ea străbate orașul de la un capăt la altul, de la nord la sud.

Iluminatul public din Târgoviște

   De pe vremea când se plătea taxa „felinăritului”, respectiv înainte de anul 1831, deși nu era instalat vreun felinar, în Sfatul Orășenesc se vorbea despre sistemele de iluminat, deoarece aveau loc numeroase furturi și incendii.

Casa Armatei din Târgoviște

   Această clădire, care este de mare importanță pentru cultura orașului nostru, a purtat mai multe decenii o denumire de care astăzi unii cetățeni nici nu știu, iar alții i-au dat o semnificație eronată. Este vorba despre Sala de Arme. Acolo își avea sediul „Societatea de arme, gimnastică și dare de semn”, înființată în 1907. Acolo se practicau tirul, scrima și gimnastica suedeză.

Târgoviștea Medievală

   Până pe 14 august 2021, Primăria Municipiul Târgoviște organizează expoziția tematică - „Târgoviștea Medievală”- Ediția a VI-a, în curtea Bisericii Geartoglu din Târgovişte.

„TRĂIRI COLORATE” – Expoziție de artă

    În perioada 10 august – 25 septembrie 2021, Muzeul de Artă din Târgovişte va fi gazda expoziției „TRĂIRI COLORATE”, a artistei Barbara – Brigita POPA.

Parcul Chindia

    Unul dintre cele mai frumoase locuri de relaxare din Târgoviște este Parcul Chindia.

Un nou parc se va construi la Târgoviște!

    Primăria Municipiului Târgoviște continuă investițiile în vecinătatea Complexului Turistic de Natație, unde se dorește transformarea unui teren de aproximativ 50.000 de mp într-un parc pentru târgovișteni.

”Vacanţă la muzeu”- ateliere educative

    ”Vacanţă la muzeu”- ateliere educative

Biblioteca Judeţeană Dâmboviţa – Eveniment – 5 august 2021

    Joi, 5 august 2021, ora 18.00, are loc o nouă întâlnire „Seara de carte la Târgovişte”, la sediul Bibliotecii Judeţene „I. H. Rădulescu” Dâmboviţa.

Școala Gimnazială „Vasile Cârlova” - Târgoviște

    Înființată ca Școală Publică în anul 1833, sub conducerea profesorului Mihalache Drăghiceanu, unitatea de învățământ a funcționat în mai multe locații și sub diferite denumiri.

Ziua Imnului Național al României

    Astăzi, 29 iulie 2021, în Piața Tricolorului din Târgoviște a fost sărbătorită Ziua Imnului Național al României “Deșteaptă-te române!”, ale cărui versuri au fost scrise de Andrei Mureșanu, pe muzica lui Anton Pann.

Haidook Summer Fest

    La sfârșitul acestei săptămâni, pe 31 iulie și 1 august, va avea loc a V-a ediție a Festivalului haiducilor de la Runcu, organizat de Primăria Comunei Runcu și Consiliul Local Runcu, cu sprijinul Asociației Ride Wild Carpathia.

Parcul Mitropoliei

    În curând, Parcul central al orașului Târgoviște se va redeschide!

Muzeul Veteranilor

    Sâmbătă, 24 iulie 2021, lângă Mânăstirea Dealu, a fost inaugurat Muzeul Veteranilor.

Biblioteca Judeţeană Dâmboviţa – Eveniment

    Marţi, 27 iulie 2021, orele 10.00, vă aşteptăm în Parcul Chindia din Târgovişte să „Dăm like în parc!” (ediţia a IV-a) și să căutăm alternative de petrecere a timpului liber.

Complexul Turistic de Natație Târgoviște

    Litoralul de acasă își așteaptă vizitatorii zilnic, între orele 8:30 – 16:30, reamintind faptul că pentru zilele de sâmbătă și duminică, sunt obligatorii REZERVĂRILE la ștrand!

Sfântul Mare Proroc Ilie

    Anual, pe data de 20 iulie, este sărbătorit Sfântul Mare Proroc Ilie, Tesviteanul.

Festivalul Padina - Peștera

    Anul acesta, în zona Telecabina Peștera din Masivul Bucegi, Consiliul Județean Dâmbovița, prin Centrul Județean de Cultură Dâmbovița organizează evenimentul care promovează potențialul turistic al zonei și încurajează protejarea mediului înconjurător.

Gala Performanței în Educație la Târgoviște”

    Educația a avut întotdeauna un rol extrem de important în formarea corectă a cetățenilor unei societăți.

Tabăra de creație ”O vară de poveste”

    În perioada 12-16 iulie 2021, va avea loc ediția a IX-a a Taberei de creație ”O vară de poveste”, organizată de Centrul Județean de Cultură Dâmbovița. Ca în fiecare an, atelierele de olărit, cusături, icoane pe sticlă sau micul artizan vor oferi participanților experiențe de neuitat.

THE JAZZ CAVE FESTIVAL

    În perioada 02 iulie – 04 iulie 2021, în Peștera Ialomiței din Munții Bucegi, se organizează prima ediție a festivalului de jazz, denumit THE JAZZ CAVE FESTIVAL. Astfel, în cele trei zile, cel mai vizitat obiectiv turistic al județului Dâmbovița va găzdui concerte, video mapping, proiecții de film, precum și o expoziție de artă contemporană.

Premiere la Teatrul Tony Bulandra

    După mai bine de un an în care sălile de teatru au fost mai mult închise, a doua lună de vară vine cu trei premiere pentru spectatorii Teatrului Tony Bulandra:

Acces gratuit pentru vizitatorii îmbrăcați în ie la muzeele Complexului Național Muzeal ”Curtea Domnească” Târgoviște

    Joi, 24 iunie 2021, turiștii îmbrăcați în ie sau costum popular pot intra gratuit la obiectivele culturale aflate în administrarea Complexului Național Muzeal „Curtea Domnească” Târgovişte.

„Atelierul de Sânziene”

    „Atelierul de Sânziene” este un prilej ca să învăţăm despre valorile care conferă identitate poporului nostru, să intrăm în contact cu lucrurile autentice şi să strângem iubitorii de frumos la un loc.

Ziua Universală a Iei, expoziție 22 - 30 iunie

    Centrul Național de Informare și Promovare Turistică Târgoviște organizează, în perioada 22 - 30 iunie, expoziția tematică intitulată „Patrimoniu cultural local", care cuprinde costume populare reprezentative din zona Munteniei, dar și obiecte folosite de bunicii noștri în propriile gospodării.

Noaptea Muzeelor la Complexul Naţional Muzeal ”Curtea Domnească”

    Sâmbătă, 12 iunie 2021, are loc cea de-a XVII – a ediţie a Programului European Noaptea Muzeelor.

Ziua Eroilor

    Astăzi, 10 iunie, românii sărbătoresc Ziua Eroilor, dată la care bisericile din România trag clopotele în semn de recunoștință față de ostașii care s-au jertfit pentru neam, libertate și dreptate.

S-au redeschis ștrandul și bazinul de înot!

    Începând de luni, 7 iunie, bazinul olimpic este disponibil pentru toate categoriile de populație!

S-a deschis parcul de lângă Dâmbovița Mall!

    Marți, 1 Iunie, a fost inaugurat cel mai spectaculos parc din Târgoviște, realizat de către administrația locală din fonduri europene nerambursabile.

Ziua Internațională a Copiilor

    Jocuri, teatru, pictură, desen, dans și muzică, voie bună, inaugurare parc și multe alte surprize au fost pregătite de autorități la Târgoviște pentru a marca 1 Iunie, Ziua Internațională a Copiilor.

“Snoave cu măști-Păcală”

    Teatrul Odiseu le pregătește copiilor o surpriză de ziua lor! Astfel, marți, 1 iunie, ora 18.00, la Casa de Cultură a Sindicatelor va avea loc spectacolul “Snoave cu măști - Păcală”, de Ion Lucian.

420 de ani de la moartea lui Mihai Viteazul

    Astăzi, 27 mai 2021, la Mânăstirea Dealu, are loc slujba de pomenire a voievodului Mihai Viteazul, eveniment care marchează 420 de ani de la moartea acestuia.

200 de ani de la moartea lui Tudor Vladimirescu

    Anul acesta, se împlinesc 200 de ani de la moartea lui Tudor Vladimirescu, cel care a condus mișcarea revoluționară de la 1821. Evenimentul este strâns legat de orașul Târgoviște, pentru că aici și-a găsit sfârșitul fostul pandur.

Relocare spectacol folcloric

    Din cauza condițiilor meteo nefavorabile, evenimentul programat astăzi, 21 mai, în curtea interioară a Centrului Județean de Cultură Dâmbovița, va avea loc la Muzeul de Istorie, cu începere de la aceeași oră, 16:00.

Liceul de Arte “Bălașa Doamna”

    Pe 3 octombrie 1957, se dispune înfiinţarea „Şcolii de Muzică” la Târgovişte, în vila donată de Constantin Carabella liceului care astăzi îi poartă numele.

Spectacol folcloric la Centrul Județean de Cultură Dâmbovița

    Vineri, 21 mai 2021, în curtea interioară a Centrului Județean de Cultură Dâmbovița va avea loc un spectacol folcloric extraordinar dedicat celor care poartă numele sfinților Constantin și Elena.

20 Mai - Seara de carte la Târgovişte

    Joi, 20 mai 2021, ora 18.00, are loc o nouă întâlnire „Seara de carte la Târgovişte”, la sediul Bibliotecii Judeţene „I. H. Rădulescu” Dâmboviţa.

Ziua Internațională a Muzeelor - 18 mai 2021

    În fiecare an, din 1977 încoace, pe 18 mai, este sărbătorită Ziua Internațională a Muzeelor, ocazie cu care toate muzeele aflate în administrarea Complexului Național Muzeal "Curtea Domnească" Târgoviște oferă acces GRATUIT vizitatorilor.

Biblioteca Judeţeană Dâmboviţa – Eveniment - 19 mai 2021

    Miercuri, 19 mai 2021, ora 13.00, la Sala de Conferinţe a Bibliotecii Judeţene Dâmboviţa (Str. Stelea, nr. 2) se va desfăşura un amplu program dedicat Zilei Latinităţii ...

10 Mai – Ziua Regalității

    Născut la 20 aprilie 1839, fiu al Prințului Carol-Anton de Hohenzollern și al Josephinei, Carol I s-a remarcat printr-o importantă carieră militară și în 10 mai 1866, în urma unui plebiscit, a fost propus și ales Domnitor al României.

Expoziția „Lucia Lidia VÂRZA - PICTURĂ”

    Începând cu 7 mai 2021, ora 12.00, Muzeul de Artă va fi gazda expoziției „Lucia Lidia VÂRZA - PICTURĂ”.

Ziua Europei

    Ziua Europei, celebrată în fiecare an pe 9 Mai, va fi marcată anul acesta și la Târgoviște, prin următoarele acțiuni culturale.

Premiere la Tony Bulandra

    Virusul cultural continuă și în luna mai, actorii împărtășind cu publicul iubitor de cultură emoțiile pieselor puse în scenă, la Sala Mare a Teatrului Tony Bulandra.

Peştera Ialomiţei trece la programul de vară!

    Începând cu data de 1 mai 2021, Peştera Ialomiţei şi-a modificat programul de vizitare, urmând a fi deschisă între orele 9:00 - 19:00, de luni până duminică. Ultimul bilet de intrare va fi eliberat la ora 18:00.

Târgoviștea în Săptămâna Mare

    Lăcașurile de cult din Târgoviște, cunoscute pentru frumusețea și încărcătura lor istorică, vă așteaptă, în Săptămâna Patimilor, să luați parte la unele dintre cele mai importante slujbe religioase pentru creștin-ortodocși.

Program special de sărbători la muzeele Complexului Național Muzeal „Curtea Domnească” Târgoviște

    În perioada 30 aprilie - 3 mai 2021, muzeele Complexului Național Muzeal „Curtea Domnească” Târgoviște vor avea următorul program de vizitare:

”Iconostasul Bisericii Mari a Curții Domnești – Icoane Restaurate”

    În perioada 29 aprilie - 16 mai 2021, Muzeul de Istorie va fi gazda expoziției „Iconostasul Bisericii Mari a Curții Domnești – Icoane Restaurate”.

Sfântul Mare Mucenic Gheorghe

    Astăzi, 23 aprilie 2021, creștini-ortodocșii îl sărbătoresc pe Sfântul Mare Mucenic Gheorghe.

Ziua Bibliotecarului din România

    În fiecare an, la 23 aprilie, se sărbătoreşte Ziua mondială a cărţii şi a dreptului de autor, precum şi Ziua Bibliotecarului din România.

Teatrul Tony Bulandra s-a redeschis!

    Teatrul Tony Bulandra și-a redeschis porțile pentru iubitorii de teatru, având în vedere scăderea numărului de infectări cu noul coronavirus sub 3 la mia de locuitori.

Colegiul Național "Constantin Carabella"

    În septembrie 1921, la Târgoviște, se deschide Școala Secundara de Fete gr. II, viitorul Liceu de Fete "Constantin Carabella",

Matei Basarab se stinge la Târgoviște

    La 9 aprilie 1654, în loggia palatului domnesc de la Târgoviște, se stingea din viață...

Expoziţia ”155 de ani de la naşterea gravorului Gabriel Popescu - personalităţi care au marcat destinul artistului”

    Începând de joi, 8 aprilie 2021, Casa Atelier "Gabriel Popescu" Vulcana – Pandele vă invită să vizitați expoziţia ...

Colegiul Ienăchiță Văcărescu

    Colegiul Ienăchiță Văcărescu, unitate de învățământ reprezentativă pentru Municipiul Târgoviște, a luat ființă la finalul secolului al XVIII-lea, ca gimnaziu...

Programul muzeelor din cadrul Complexului Naţional Muzeal „Curtea Domnească” Târgovişte în perioada Crăciunului

    Programul de vizitare este următorul: - Ansamblul Monumental „Curtea Domnească" Târgovişte Deschis în perioada 25 - 27 decembrie 2020, între orele 09:00 și 17:00; ultimul vizitator intră la ora 16:30 ; - Muzeul Tiparului şi al Cărţii...

"Ziua Victoriei Revoluției și a Libertății"

  PROGRAMUL CEREMONIEI DESFĂȘURATE CU OCAZIA "Zilei Victoriei Revolutiei și a Libertății", în Piața Mihai Viteazul, pe 22 decembrie 2020 11.30 - 11.45 Realizarea dispozitivului pentru ceremonie în Piața Mihai Viteazul; Instalarea gărzii de onoare la monument. 11.45 -...

Concert extraordinar de colinde al Arhiepiscopiei Târgoviștei

  Ast ăzi , 21 decembrie 2020, la Catedrala din Târgoviște, va avea loc un concert de colinde susținut de Corala Arhiepiscopiei Târgoviștei, la care vor participa și renumiții artiști Cristina Dan, Vlad Miriță și Yuriy Țsiple. Din cauza restricțiilor impuse de...

Expoziții temporare ce pot fi vizitate la Complexul Național Muzeal „Curtea Domnească” Târgoviște

  În această perioadă, turiștii pot vizita patru expoziții organizate în cadrul Complexului Național Muzeal Curtea Domnească. Prima ar fi cea găzduită de Sala Auditorium a Muzeului de Istorie, care prezintă lucrările Bienalei Concurs de Artă Plastică „Gheorghe Petraşcu". ...

Recital de colinde

  Orchestra Simfonică Muntenia susține miercuri, 16 decembrie 2020, ora 17.00, un recital live de colinde românești și internaționale. Deoarece pandemia de coronavirus obligă la organizarea evenimentului online, acesta va fi transmis pe pagina de Facebook a Centrului Județean de...

Recomandările jandarmilor montani

  Jandarmii montani, de la posturile Zănoaga și Peștera, îi îndrumă pe turiștii care vor să ajungă în Munții Bucegi, să se informeze asupra stării vremii, a condițiilor climatice, a itinerariului și să meargă doar pe drumurile deschise circulației și traseele marcate. De...

Biblioteca Judeteana Dambovita - BIBLIOTECI DÂMBOVIȚENE PE PODIUM ! – 7 decembrie 2020

  În vremuri de pandemie bibliotecile publice din România au demonstrat că au capacitate de adaptare și că nu au depus armele în fața situației de criză pe care o parcurgem cu toții în prezent. B ibliotecarii au găsit soluții pentru a nu întrerupe firul de comunicare care îi lega de...

Sfântul Nicolae

  În fiecare an, pe 6 decembrie, creștin ortodocșii îl sărbătoresc pe Sfântul Nicolae. Sfântul, un bătrânel blând, cu barba albă, a căpătat în timp denumirea de Moș, fiind cunoscut mai ales ca ocrotitor al copiilor și unul dintre cele mai darnice personaje religioase. ...

Expoziția de pictură “EFIGII ISTORICE”

  În această perioadă, Muzeul de Artă din Târgoviște este gazda expoziției EFIGII ISTORICE a artistului Valentin TĂNASE, care și-a propus să aducă un omagiu celor care au luptat pentru independența poporului român. Expoziția este organizată de Complexul Național Muzeal...

Târgul de Mărţişor (februarie-martie)
Tudoriţa sau Paştele cailor (martie)
Sărbătorile Pascale (aprilie-mai)
Concursul şcolar Art4U (mai)
Festivalul Internaţional de Interpretare Instrumentală „W.A. Mozart" (mai)
Festivalul Păpuşilor Vii (mai-iunie)
Atacul de Noapte (iunie)
Festivalul Cultura Urbană (iunie)
Festivalul BABEL
Bienala „Gheorghe Petraşcu"
Festivalul internaţional de Folclor (septembrie)
Târgul Meşterilor Populari (septembrie)
Zilele Cetăţii Târgovişte (septembrie)
Crizantema de Aur (octombrie)
Festivalul-concurs naţional de literatură „Moştenirea Văcăreştilor" (octombrie-noiembrie)

Informații Utile