Evenimente Evenimente

Înapoi

Liceul „Voievodul Mircea” Târgoviște

 

 

Construită în anul 1923, clădirea liceului a găzduit inițial Şcoala Normală de Băieţi „I. H. Rădulescu”, iar din anul 1925 a fost mutată aici și Şcoala de Arte şi Meserii (Liceul Industrial de băieţi).

Liceul Voievod Mircea

Liceul „Voievodul Mircea” este situat în apropierea Gării din Târgoviște, pe Bulevardul Carol I, nr. 70, în curtea acestuia aflându-se Bustul lui Mircea cel Bătrân (1386 – 1418) și mai multe sculpturi ale lui Panait Badiu, maistru sudor - Gh. Vidroiu.

Liceul Voievod Mircea

Edificiul impunător se remarca din anul 1940, într-un proces verbal de inspecție, încheiat în același an, fiind notată descrierea: „În apropierea Gării, pe frumosul bulevard umbrit de aleea de castani și tei, în fundul unui parc de curte boierească, se ridică frumoasa clădire a liceului industrial de băieți”.

Liceul Voievod Mircea

De-a lungul timpului, instituția a evoluat, fiind renumită pentru forța de muncă pregătită în domeniul industriei petroliere. După anul 1990, profilul unității de învățământ s-a diversificat și a crescut oferta pentru absolvenții de gimnaziu.

Liceul Voievod Mircea

Prin implicarea mai multor generații de profesori, asigurarea unor condiții optime de pregătire a elevilor și participarea școlii la diferite activități, care îi vizează în mod direct pe tineri, instituția a dobândit un loc bine definit între școlile târgoviștene.

Liceul Voievod Mircea

Şcoala are revistă proprie, intitulată „Noi, dar altfel”, iar, la inițiativa unui grup de profesori şi elevi, s-a înființat Clubul Fundaţiei Naţionale „Moştenirea Văcăreştilor”, club afiliat UNESCO.

Liceul Voievod Mircea

La 98 de ani de existență, despre Liceul „Voievodul Mircea” din Târgoviște se poate spune că este prima școală din țară acceptată în Federația Internațională a Școlilor UNESCO, anual fiind organizate diverse acțiuni desfășurate la nivel național..

Liceul Voievod Mircea

Liceul Voievod Mircea


 


Târgul de Mărţişor (februarie-martie)
Tudoriţa sau Paştele cailor (martie)
Sărbătorile Pascale (aprilie-mai)
Concursul şcolar Art4U (mai)
Festivalul Internaţional de Interpretare Instrumentală „W.A. Mozart" (mai)
Festivalul Păpuşilor Vii (mai-iunie)
Atacul de Noapte (iunie)
Festivalul Cultura Urbană (iunie)
Festivalul BABEL
Bienala „Gheorghe Petraşcu"
Festivalul internaţional de Folclor (septembrie)
Târgul Meşterilor Populari (septembrie)
Zilele Cetăţii Târgovişte (septembrie)
Crizantema de Aur (octombrie)
Festivalul-concurs naţional de literatură „Moştenirea Văcăreştilor" (octombrie-noiembrie)