Evenimente Evenimente

Înapoi

Expoziţia „Metamorfozele unui loc al memoriei” se închide temporar

 

 

Începând cu data de 1 noiembrie 2023, clădirea fostei Școli de Cavalerie din Târgoviște, unde se află și expoziţia „Metamorfozele unui loc al memoriei”, s-a închis pentru începerea lucrărilor de restaurare a imobilului și reamenajare a expoziției muzeale.

comunism

Obiectivul general al proiectului îl constituie conservarea, restaurarea și valorificarea clădirii fostei Școli de Cavalerie din Târgoviște, printr-o abordare integrată și într-o manieră inovativă. Lucrările de intervenție se vor realiza păstrând unicitatea și semnificația istorică a ansamblului.

Pentru asigurarea accesibilității generale este prevăzută montarea unui lift panoramic care va avea acces de la nivelul curții până la fiecare nivel destinat publicului. În corpul central, la etaj, se vor amenaja spații de expoziție, iar în extremitățile clădirii – birouri administrative, spații muzeale, dar și spații aferente activității de cercetare. În zona de sud a imobilului, vor fi construite o parcare publică, cu acces din Bulevardul Regele Ferdinand, și o alveolă pentru parcarea a două autobuze. Pe lângă reamenajarea spațiilor verzi, în curte va fi amplasată o fântână arteziană. Actuala împrejmuire va fi refăcută cu menținerea structurii betonate a gardului.


 


Târgul de Mărţişor (februarie-martie)
Tudoriţa sau Paştele cailor (martie)
Sărbătorile Pascale (aprilie-mai)
Concursul şcolar Art4U (mai)
Festivalul Internaţional de Interpretare Instrumentală „W.A. Mozart" (mai)
Festivalul Păpuşilor Vii (mai-iunie)
Atacul de Noapte (iunie)
Festivalul Cultura Urbană (iunie)
Festivalul BABEL
Bienala „Gheorghe Petraşcu"
Festivalul internaţional de Folclor (septembrie)
Târgul Meşterilor Populari (septembrie)
Zilele Cetăţii Târgovişte (septembrie)
Crizantema de Aur (octombrie)
Festivalul-concurs naţional de literatură „Moştenirea Văcăreştilor" (octombrie-noiembrie)