Evenimente culturale Evenimente culturale

Înapoi

S-A REDESCHIS GRĂDINA ZOOLOGICĂ TÂRGOVIȘTE!

 

    Programul de vizitare este conform programului de vară - de marți până duminică inclusiv, între orele 10:00 și 19:00.

 

 

      Grădina Zoologică Târgoviște deține numeroase specii de animale și păsări de pe toate continentele, printre care specii pe cale de dispariție, reprezentând locul în care vizitatorii se pot relaxa și se pot bucura de natură și istorie.

      Având în vedere starea de alertă instituită la nivel național, Grădina Zoologică Târgoviște informează publicul interesat de vizitarea acestui frumos loc recreațional cu privire la programul de funcționare, conform anunțului atașat.

 

ANUNŢ IMPORTANT

      În atenţia vizitatorilor,

 

      Programul de vizitare este conform programului de vară – de marți până duminică inclusiv, între orele 10:00 și 19:00.

      La casierie, vizitatorii sunt obligați să respecte măsurile în vigoare privind distanțarea socială și prevenirea răspândirii noului coronavirus – păstrarea distanței minime de 2 metri, purtarea măștilor de protecţie.

      Publicul vizitator se va supune verificării temperaturii, care nu trebuie să depăşească 37,30 C, în conformitate prevederile art. 13 al Legii nr. 55 din 15 mai 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, cu completările şi modificările ulterioare, la intrarea în incinta Grădinii Zoologice.

      De asemenea, are obligaţia de a folosi materialele de dezinfecţie a mâinilor, prin dispenserul amplasat la intrarea în grădină şi a încălţămintei, prin filtrul de trecere.

      Este permisă intrarea în Grădina Zoologică cu participarea a cel mult 3 persoane, care nu aparţin aceleiaşi familii, iar membrii aceleasi familii pot fi mai mult de 3 persoane.

      Având în vedere prevederile legale, începând cu 16 mai 2020, publicul vizitator nu va avea acces la adăposturile interioare, zonelor înguste, ce implică un aflux mare de vizitatori, motiv pentru care urmatoarele pavilioane nu pot fi vizitate: ‘'Acvarii, Păsări exotice şi reptile, Animale nocturne".

      Publicul vizitator are obligaţia de a respecta circuitul separat de intrare, vizitare.

      În cadrul amplasamentului Grădinii Zoologice se va face dezinfectarea frecventă a căilor de acces, a suprafeţelor expuse aglomerării de persoane (casierie), la intervale de 4 ore cel puţin.

      Respectarea în mod clar a distanței sociale recomandate (min. 2 metri) în zona intrării în Grădina Zoologică – casierie, accesul la toalete, aleile înguste din instituție;

      Numărul maxim de vizitatori/ oră este adaptat în conformitate cu dimensiunea grădinii zoologice și cu restricțiile oficiale;

      Publicul vizitator este responsabil pentru respectarea regulilor oficiale naționale sau a reglementărilor și indicațiilor locale privind coronavirusul, respectiv purtarea măştii de protecţie, igiena mâinilor, distanţarea socială. Toate amplasamentele, ţarcurile şi volierele au bare şi garduri de protecţie pentru evitarea posibilelor accidente. La fiecare specie de animale şi păsări există plăcuţe, unde puteţi să vă informaţi despre însuşirile morfo-fiziologice, arealul populat şi alte informaţii corespunzatoare speciei respective, precum şi plăcuţe avertizoare care INTERZIC ACCESUL DUMNEAVOASTRA INTR-O ANUMITA ZONA SI HRANIREA ANIMALELOR.

      ATENȚIE, distanța minimă de 2 metri trebuie păstrată atât între vizitatori, cât și între vizitatori și personalul grădinii zoologice și între vizitatori și animalele din colecție (unde situația permite apropierea la distanțe mai mici). Vizitatorii sunt rugați să nu urce pe gardurile de separare, să nu se aplece peste acestea și să nu încerce sub nicio altă formă să se apropie de animale la mai puțin de 2 metri. - În situaţia în care numărul maxim admis de vizitatori va fi depăşit, ne rezervăm dreptul de a anunţa vizitatorii despre acest fapt şi de a-i ruga să aştepte până când accesul în Grădina Zoologică va fi permis, în siguranţă.

      PENTRU ACCIDENTELE PRODUSE DIN CAUZA NERESPECTARII AVERTIZARILOR AFIŞATE NU NE ASUMAM NICIO RESPONSABILITATE

      În funcție de evoluția evenimentelor, programul și/sau condițiile de vizitare pot suferi modificări. Acestea vor fi aduse la cunoștința vizitatorilor în timp util.

VĂ MULŢUMIM PENTRU ÎNTELEGERE ŞI VĂ AŞTEPTĂM!


 


Târgul de Mărţişor (februarie-martie)
Tudoriţa sau Paştele cailor (martie)
Sărbătorile Pascale (aprilie-mai)
Concursul şcolar Art4U (mai)
Festivalul Internaţional de Interpretare Instrumentală „W.A. Mozart" (mai)
Festivalul Păpuşilor Vii (mai-iunie)
Atacul de Noapte (iunie)
Festivalul Cultura Urbană (iunie)
Festivalul BABEL
Bienala „Gheorghe Petraşcu"
Festivalul internaţional de Folclor (septembrie)
Târgul Meşterilor Populari (septembrie)
Zilele Cetăţii Târgovişte (septembrie)
Crizantema de Aur (octombrie)
Festivalul-concurs naţional de literatură „Moştenirea Văcăreştilor" (octombrie-noiembrie)